marți, 27 august 2013

La inaltime - Curiozitati

Siati ca...


  • Desi este ciudat, in unele situatii nu poti renunta la lupta chiar daca nu mai ai pe cine invinge. Asta se intampla chiar si in natura. Astfel, desi este cel mai inalt varf din lume, Everest continua sa creasca cu circa 4 milimetri pe an. In prezent, varful Everest, din M-tii Himalaya, masoara 8.850 m inaltime. 
  •  Este foarte interesant, ca desi este atat de rosu, Uluru nu este ruginit deloc. Aceasta formatiune stancoasa extraordinara se inalta in mijlocul desertului australian si ofera o priveliste de neuitat la fiecare apus. Pe masura ce ocolesti baza Uluru, probabil cel mai mare monolit din lume, ai crede ca este facut din gresie rosie. Aceasta capata culoarea rosie dupa ce este expusa oxizilor de fier si ruginii. 
  • Nici prin cap nu ne-ar putea trece ca pentru o "masa" asa de mare, Table Mountain, poate exista o fata de masa pe masura. Insa acest platou imens (1.087 m), care uneori umbreste orasul Cape Town din Africa de Sud, are si asa ceva: o fata de masa pufoasa, tesuta din nori.


Sursa: 9am.ro
Realizat de oty_lika

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu